Skriv ut denne siden

Krav Maga i Norge

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

 

KMG logoKvalitetsgaranti: KMG
Krav Maga Global (KMG) er verdens største og ledende organisasjon innen Krav Maga, og må ikke assosieres med andre klubber rundt i Norge som driver med "lokale varianter" og kaller seg for Krav Maga. Krav Maga Global (KMG) har et profesjonelt og grundig opplæringssystem over hele verden som sikrer at du som utøver får den beste opplæringen. KMG driver opplæring for sivile, militære avdelinger og politiavdelinger over hele verden. 

Er du usikker på om du har kommet til en KMG-klubb? Se etter KMG-logoen!

Smiley face

 

Krav Magas oppstart i Norge: 1996

Krav Maga har blitt lært ut i Norge siden 1996. IKMF (har nå blitt til KMG) holdt sitt første instruktørkurs i Skandinavia i 1996 med deltagere fra Norge, Sverige og Finland. Cirka 20 studenter trente dagen lang i fire veldig intensive uker der de lærte det grunnleggende i systemet, hvordan systemets selvforsvar fungerer, og forskjellige taktikker i kamp. Eyal Yanilov, KMGs sjefsinstruktør, holdt nøye øye med deltagerne i disse ukene.

Rune Lind - den første instruktørenRune Lind

Etter å ha blitt den første graderte Krav Maga-utøveren fra Norge, ble Rune Lind tildelt instruktørstatus etter fullført kurs. Som den første norske Krav Maga-instruktøren dro Rune tilbake til Norge og begynte å undervise i Oslo og i Bodø. Rune Lind er Director i Krav Maga Global (KMG), og har den høyeste Expert-graden i Norge samt en av de høyeste i verden.

I de følgende årene har flere andre deltatt og blitt godkjente som instruktører etter fullførte kurs. De har begynt å undervise Krav Maga i Norge. I 1999 åpnet Krav Maga i Bodø, og det første instruktørkurset ble holdt i Norge.

Internasjonal sommerleir

Bodø-klubben holder hvert år en internasjonal sommerleir i Krav Maga med deltagere fra hele verden. Sporadisk trening ble i årene 1996-2002 holdt i Oslo, men det var først gjennom instruktør Ole Boe på høsten i år 2002 at det ble organisert regelmessig trening i Krav Maga i Oslo.

Åpning av Krav Maga i Oslo

I februar 2003 åpnet Krav Maga Academy Oslo i regi av Ole Boe, Christian Ytterbøl, og Therése Magnusson i lokalene til Mixed Style Academy.

Krav Maga Academy Oslo har nå egne lokaler, og er Norges største Krav Maga-klubb, med noen av Norges mest erfarne instruktører.

Lest 20811 ganger