Forsvarte seg mot to menn i Oslo

Virkelig hendelse: Et av våre medlemmer måtte forsvare seg mot to menn i Oslo. Les hennes egen beskrivelse av hendelsen!

Andre virkelige hendelser

Måtte forsvare seg mot kveling

Truet med kniv (og gaffel)

Forsvarte seg mot to menn i Oslo

En helt vanlig lørdag kveld var jeg ute på byen og hadde en finfin kveld. Etterhvert bestemmer jeg meg for å gå hjem, alene. Jeg hadde da vært på en uteplass i Strøgetpassasjen og ca. 01:30 tenkte jeg det var på tide å dra hjem. På det tidspunktet er det mange mennesker og generelt vanlig lørdagskaos i Torggata.

Først legger jeg merke til plystring og roping fra to mannfolk bak meg. Litt uklart hva formålet er, men jeg får til slutt med meg at de forteller meg igjen og igjen hvor utrygt det er for en jente som meg å gå alene på byen. Inntil da hadde jeg følt meg ganske så trygg og hadde ikke bekymret meg et sekund, men nå kjenner jeg at pulsen øker litt og et snev av uro.

De er begge to godt beruset, litt uforutsigbare og veldig dominerende. Ingen god kombinasjon i en situasjonen som dette.

Jeg rekker ikke å prate til dem eller prøve å roe ned for plutselig hopper den ene fram bakfra og tar et godt tak! Mange spørsmål summer i hodet mitt, hele situasjonen er uvirkelig. Mener de å skade meg? Er det en «spøk» som man har blitt fortalt altfor mange ganger at man bare må «tåle»? Er dette virkelig alvor? Må jeg forsvare meg nå?

Bilde fra trening: Forsvar mot grep bakfra

Jeg får knapt nok summet meg før jeg reagerer  og gir han en hard albue bakover og treffer noe hardt. Jeg ser ikke hvor jeg treffer, men det gir en ønskelig respons. Jeg kjenner at grepet hans rundt meg slipper og jeg gir han en enda en ny albue. Denne gangen treffer jeg godt og nesen hans begynner å blø og han mumler noe til meg som ikke er forståelig. Han er litt fortumlet, og snubler litt bort og holder avstand.

På dette tidspunktet begynner kompisen hans, i stedet for å gå til vennen sin med nesen som blør, å gå mot meg. Han er fortsatt litt på avstand, men jeg har ingen ønsker om at han også skal hoppe på meg. Kanskje er han forbannet fordi jeg skadet kompisen hans? Han er ikke kommet så nærme at han kan gripe tak i meg, og jeg sparker han i brystet og han mister balansen og faller bakover.

Jeg kjenner at treningen har kicket inn og jeg skaper avstand fra dem begge, ser meg godt rundt om det er flere som jeg trenger å bekymre meg for og får et godt overblikk over situasjonen. En mann  har en nese som blør, og en annen ligger på bakken, begge har det greit etter forholdene med tanke på at de nettopp angrep en jente på byen. Ingen intensjoner om å angripe meg flere ganger.

Jeg legger merke til at flere har fått med seg situasjonen og at deres respons er å gi meg tommel opp fremfor å gi meg skylden for at to menn er satt ut av spill. Politiet bortviser de to mennene i etterkant.

Med litt høyt adrenalinnivå i kroppen, en enorm mestringsfølelse for at jeg har klart meg alene mot to menn, fjerner jeg meg fra området og kommer meg hjem, fortsatt alene.

De hadde rett de to mennene, det er ikke trygt på byen, for idioter!

Har du eller noen du kjenner lyst til å lære selvforsvar som fungerer?

Lær Krav Maga hos oss, meld din interesse til info@kravmagaacademy.no for å investere litt tid på å lære å forsvare deg selv eller andre. Få bedre selvtillit, kom i bedre form, og delta i et fantastisk godt treningsmiljø!

Les mer her: Krav Maga nybegynnerinntak

Kopirett © 2024 KravMagaAcademy.no. Alle rettigheter reservert.