Truet med kniv (og gaffel)

VIRKELIG HENDELSE: En av våre Krav Maga-utøvere var på et lengre opphold i Australia. Les hva han opplevde og hvordan selvforsvarstreningen fikk han til å tenke seg om mange ganger før han potensielt kunne fått ekstra hull i kroppen sin. Vakkert å lese, med en herlig humoristisk vri!

Andre virkelige hendelser

Forsvarte seg mot to menn i Oslo

Måtte forsvare seg mot kveling

Truet med kniv (og gaffel)

«Varm hilsen fra Melbourne, Australia, i tillegg til en oppdatering om en reell knivtrussel jeg var oppi i helgen.

Jeg hadde vært ute med venner og var ute til sent på natt. Jeg valgte å komme meg hjem via UberPOOL (deler turen med andre og splitter regningen). Sjåføren plukket meg opp først, han var hyggelig. Vi plukket opp en annen kar. Han var også hyggelig. Så plukket vi opp to unge menn i tidlig 20-årene som minnet meg om "frat boys".

Disse to karene spiste nattmaten sin og sølte bevisst på sidemannen som var alene. De kom med en mengde vulgære og støtende spøker. Jeg kjente igjen bøllefaktoren. Jeg gav blaffen, men jeg kom med en kommentar om at hvis de skulle snakke piss i bilen så måtte de tåle å høre det også. De ignorerte meg.

Da jeg ankom stoppet mitt hoppet jeg ut av bilen og slang på meg sekken og spaserte bort fra bilen. Jeg hører et kling, snur meg og ser at han ene av frat boysa mistet en gaffel ut av lommen sin... De er begge ute av bilen.

"Dude, du mista gaffelen din", sier jeg og fortsetter å gå. Han mumler et eller annet. Uber-en forsvinner ut av synet med den siste passasjeren. Jeg mistenker bråk og snur meg for å holde øye med dem, de er cirka 7-8 meter unna og hadde gått litt etter meg. Han ene uten gaffelen står lengre unna og skriker: "Why you running, bro?!" Jeg svarer med at jeg ikke løper, men at jeg er på vei hjem. I det jeg fullfører setningen innser jeg at han andre holdt en biffkniv i den ene hånden og en gaffel i den andre og gikk mot meg...  

"Øøøh, hva faen. Skal han spise meg???", tenkte jeg. Jeg stoppet opp og snudde meg mot ham i en fighting stance og spurte hva faen han holdt med. Han sa han var i ferd med å kaste kniven i trynet på meg om det var det jeg hadde lyst til. "What?!", svarte jeg. "Yes or No, man?" Sa han til meg med et tryne som yppet til bråk.

 I løpet av to sekunder hadde jeg alle disse tankene i hodet: "Å faen, det er nå det skjer - All treningen jeg har hatt fører til dette øyeblikket!" Hjertet mitt hamret, "De er to drittunger, jeg klarer jo å fucke dem opp LETT". Jeg hadde lyst å fly på dem med ALT jeg hadde i arsenalet mitt, men var for langt unna, men ikke langt nok til at kniven ikke var en trussel. Jeg hadde en tung sekk på meg, så ville ikke rukket og få den av eller bruke den som skjold. "Jævla feige m@**@£€!! Om de bare visste...", tenkte jeg.

Så kom jeg på den viktigste teknikken jeg har lært noensinne i Krav Maga: DEESKALER! Jeg så på ham og sa rolig og bestemt: "Ikke gjør det." Han sa: "Greit", og snudde seg mot kompisen sin som hadde stått i bakhold.  
Krav Maga-utøvere lærer å forsvare seg både mot knivangrep og knivtrusler, men vi øver også på å UNNGÅ og deeskalere situasjonene.

"Dæven, han er dårlig til å true folk ass!", tenkte jeg litt, men var selvsagt glad for at jeg slapp å bruke mer enn ord. Jeg pustet ut og gikk mot leiligheten mens jeg holdt et øye med dem helt til de var ute av syne. Jeg hørte at de brølte noen fornærmelser, men jeg ignorerte det.

Da jeg kom hjem satt jeg igjen med følelsen av et såret ego, frustrasjon og sinne. Jeg lekte med tanken om å skifte til mørke klær, bandasjere hendene og stikke ut igjen for å finne dem. Men det ble heldigvis bare med tanken. Jeg la meg og var dritsur.

Etter noen dager har jeg roet meg ned og innsett at jeg brukte Krav Maga hele veien. Jeg analyserte situasjonen og kom frem til at jeg fikk en trussel, men at det var ikke livstruende. Tenkte jeg skulle dele dette med dere hjemme og håper det kan minne oss alle på å alltid holde hodet kaldt selv når adrenalinet kicker inn for fullt.

 

DEESKALER hvis du kan. Et såret ego kan man fort komme over, et manglende øye pga. en biffkniv er det verre med. (Pirat-looken med lapp over øyet er ganske ute av moten, har jeg hørt.)

Har snakka med Uber og rapportert saken, de har blokkert dem som brukere foreløpig. Jeg orker ikke noe styr med politi, så dropper å anmelde det. Vil avslutte med å si at jeg har det bra og må innrømme at det egentlig er en veldig komisk og absurd situasjon å havne i. Med en gang man sier at man har blitt trua med kniv OG gaffel, så er det plutselig et hint av komedie i det. (Selv om gaffel også kan være farlig, spesielt hvis du er John Wick.)  

Så, tusen takk til hver eneste instruktør og treningspartner som har bidratt til å lære meg og latt meg vokse. Enkelte teknikker er kanskje litt rustne, men essensen av Krav Maga sitter fortsatt i ryggmargen. Oouuss! Peace OUT.”

Lyst til å lære selvforsvar som fungerer?

Lær selvforsvar som fungerer! Vi garanterer utfordrende og lærerik trening for alle nivåer, og et fantastisk godt treningsmiljø!

Les mer her: Krav Maga nybegynnerinntak

Kopirett © 2022 KravMagaAcademy.no. Alle rettigheter reservert.